fredag 12 mars 2010

kattiska

Det är mars och kattorna är mer än vanligt igång. Kanske tillfälle då att läsa på lite så du förstår vad katten säger. Ett mjauuu eller rrrow är inte bara ljud som katten får ur sig utan att mena något...

miioo-oo-oo – Jag är förälskad och måste träffa min trolovade nedanför häcken här utanför. Sitt inte uppe och vänta på mig.
rrrow-mawww – Snälla, det är hög tid att städa min kattlåda.

rrrow-miawww – Jag har själv städat min kattlåda genom att sprätta iväg innehållet så långt bort från kattlådan som var möjligt.

miaowmioaw – Har du märkt det markanta underskottet på kattleksaker i det här rummet?

mioawmioaw – Eftersom jag inte kan hitta något att leka med, så tror jag att jag ska vässa mina klor på den här möbeln som påpassligt nog fanns i närheten.

raowwwww – Jag tror att jag ska ägna några minuter till att slicka mina mest privata delar av min anatomi.

mrowwwww – (hörs endast hos hankatter) Jag har, till min stora bedrövelse, upptäckt att några utav mina mest privata delar inte följde med tillbaka efter det sista besöket hos veterinären.

roww-maww-roww – Jag är så glad över att du har återvänt hem från affären med hela famnen full av matpåsar, och jag ska därför stryka mig mot dina ben i ett försök att fälla dig.

mmeww – Jag tror minsann att jag hörde en inbrottstjuv i vardagsrummet. Om du känner för att gå ut och gå en rond med honom så kan jag ligga kvar här och hålla din säng varm.

gakk-ak-ak – Mina inre matsmältningsorgan verkar ha producerat en hårboll. Var tusan kan den komma från? Jag tror jag lämnar den här på mattan ifall dess rätte ägare skulle komma förbi.

mow – Att kura ihop sig är en bra idé.

moww – Att fälla är också en bra idé.

mowww! – Jag njöt verkligen av att ligga hopkurad och fälla i den varma, tumlade tvätten innan du kom och föste bort mig så burdust.

mraakk! – Hej, lilla fågel, vad sägs om att komma hit bort en liten stund.

mmmmmmm – Jag tänker sitta i solskenet i en vecka till eller så, och sedan tror jag att jag är nöjd.

Inga kommentarer: