måndag 28 juni 2010

Värme

Idag visade vår termometer att det var 40 grader varmt ute!

Den hänger visserligen mot ytterväggen, som är målad i blått, men ändå... Det gick inte att ta på väggen utan att bränna sig. Jisses.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kan inte låta bli att kommentera din kommentar hos Grelsson:

"Mamet – du får ju naturligtvis tycka vad du vill om Elins resonemang, men att kalla hennes text för ”språkligt haltande” är verkligen bara dumheter (och att dessutom framföra det i en mening som saknar både predikat och subjekt är ju skrattretande!). Få personer i den offentliga debatten är så välformulerade som Elin.

/Helena, språkvetare"

1. Elin Grelsson skriver som en kratta. Hon kan inte skilja på "de" och "dem", hennes meningsbyggnad är stolpig och rörig, hon använder ord och uttryck fel hela tiden. "Få människor"? Jag kan komma på rätt många som skriver oändligt mycket bättre -- t. ex. Agnes Arpi, Isobel H-K, Isabelle Ståhl etc, etc, etc.

2. "[...] i en mening som saknar både predikat och subjekt [...]"! Tycker du att också Gunnar Björling skriver dålig svenska? Har du inte kommit dithän i dina studier att du lärt dig att det är helt ok med meningar som saknar såväl subjekt som predikat?

3. Det är lustigt att det bara är ni som inte kan skriva, eller känner igen skönskrift (som du och Elin), som känner er manade att berätta att ni är "språkvetare".

GFYS

Helena T sa...

Nämen hej och välkommen hit, du som inte ens talar om vad du heter.

Jag tänker inte ens bemöta det där, särskilt inte när det handlar om helt andra saker än inlägget du kommenterar.

Först tänkte jag ta bort din kommentar, men du skulle säkert bara triggas av det. Så, nä.