torsdag 29 december 2016

Fryst flufftårta med Nutella


Världens enklaste och godaste tårta består av fluff, maräng och Nutella, och så kastar man in alltihop i frysen. Det kan ju inte bli annat än bra!

Jag gör två tårtor på en gång, för då går det mer jämnt ut med ingredienserna. Mitt recept är en kombination av flera andra recept.

Det här behöver du (till två tårtor)

Två runda formar med löstagbar kant
Några bunkar och slickepottar och sånt
Elvisp

4 äggvitor
1 dl strösocker
5 dl vispgrädde
350 gram Philadelphia-ost
350 gram Nutella
Två marängbottnar
Några ytterligare maränger (sådana där pyttesmå är inte så dumma!)

Gör så här

I en bunke: vispa äggvitorna så hårt det går. Tillsätt strösockret lite i taget och fortsätt vispa. 
I en annan bunke: vispa vispgrädden ganska hårt. Tillsätt Philadelphia-osten och vispa ihop den med gräddden. 
I en tredje bunke: rör runt Nutella så att den inte är så hård. (Värm bunken i vattenbad om du vill så blir Nutella lösare, men se upp så att den inte blir för varm för då blir det problem när den ska blandas med äggvitorna.)
I en stor bunke: vänd ihop äggvispet och gräddblandningen snabbt med en slickepott. Rör inte för mycket, utan var rädd om luften så att fluffet inte sjunker ihop. Blanda i bitar av maränger eller småmaränger (inte bottnarna, alltså). Ringla i Nutellan och vänd runt försiktigt.
Lägg marängbottnarna i botten på respektive form. Häll på fluffet uppe på bottnarna, hälften i varje form. Garnera med fler marängbitar eller något annat (Hackad choklad? Mer Nutella? Bär?)
Ställ formarna i frysen och låt tårtorna frysa i minst fem timmar. Ta gärna fram dem en stund innan de ska ätas, så att de får smälta lite i kanterna.

Fryst flufftårta med Nutella

Inga kommentarer: