På första advent skall man sätta glöggen. Så även i år. Därför står det nu en hink och puttrar under köksbänken. Vad som är i den? Följande:
5 l svagdricka - med fördel den från Hjo Bryggeri
5 skivade råa potatisar
2,5 kg strösocker
500 g russin
50 g jäst
en bit ingefära
två kanelstänger
en påse hel kardemumma
en påse nejlikor
en påse pomeransskal
en snittad vaniljstång
Och så skall den stå där i lugn och ro fram till jul, då den skall tappas upp på flaskor. Och stå i skafferiet till nästa jul. Nu korkar vi upp Taubners dunderglögg av årgång 2007 - skål!
(Receptet kommer ursprungligen från GöteborgsPostens bilaga Två Dagar, men jag har förändrat det lite...)
söndag 30 november 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
6 kommentarer:
Den vill man ju gärna smaka ;-)
Det kan vi ordna. :-) Tack för bullen, förresten! Mycket god.
De kanske kunde utgöra en bra kombination...?
/H.
Japp, men närdå? Blir glöggen stark? Kan man köra bil på den?
Nä, man skall inte köra på den. Den blir typ 15%-ig (står det i ursprungsreceptet i alla fall).
Om inte annat så kan du titta förbi någon eftermiddag på väg hem och få med dig en flaska av 2007-an.
Men det vore ju trevligt att smaka tillsammans, såklart! :-)
Ta bort alla ingredienser utom potatis, socker och jäst, lägg i en apelsin eller två, häll i en dunk och lägg i skogen en sommar. Blir riktigt fin hojt. Springer på såna med jämna mellanrum i mina hemtrakter...
Skål, Fredrik! ;-)
Och välkommen hit.
/Helena
Skicka en kommentar