lördag 7 februari 2009

Vardagsliv

Det var just en liten men naggande god dokumentär om Svalbard på tv. Den handlade för en gångs skull om vardagslivet och inte om sälar på isflak. Jösses, snart skall jag dit... :-)


Jag gissar att ni andra såg på den andra kanalen....

7 kommentarer:

Buhalla sa...

Oh nej, vi såg på inspelad gammal deckare.... kan vi kolla i efterhand?? undrar deina kommande medresenärer...

Helena T sa...

Vet inte. Den verkar inte finnas på svt's webb - de har nog inte rättigheterna för den var dansk. Men den hette "En plats till låns". Ni får hålla utkik efter repriser... Kram!

Anonym sa...

Dansk? Var den dansk? Kan du beskriva den lite mer. Här är det inte många som vet att danskarna varit här och dokumenterat. Vi brukar ha järnkoll på allt löst folk som kutar runt med filmkamera och säger sig vilja beskriva livet i arktis. Det är inte alla gånger det stämmer så där väldigt väl med verkligheten.

Helena T sa...

Den handlade om en dansk tjej som doktorerar i glaciologi och om hur hennes vardag ser ut. Den var bara 20 minuter, men det var kul att den fokuserade på just vardagslivet och inte på sälar på isflak.

Anonym sa...

Tja, studenterna på UNIS representerar knappast den normala vardagen häruppe. De lever i sin egen värld och umgänge. De enda gånger man ser till dem är när de är på väg till eller från UNIS. Ibland skymtar de förbi i butiken. Få eller ingen deltar i de allmänna sammankomster som den övriga befolkningen deltar i.
Sälar på isflak som dessutom är hypernervösa för att björnen skall få syn på är däremot goda representanter för livet på Svalbard, mer än studenterna faktiskt.

Alastair Creelman sa...

Jag har länge velat åka dit också men aldrig kommit till skott. Har varit i Kirkenes och Grense Jakobselv i alla fall!

Helena T sa...

Välkommen, A! :-)