lördag 8 maj 2010

Biltur

Mallorca är så mycket mer än stränder och hotell! Igår körde vi en sväng längs den platta delen mitt på ön, bland vingårdarna. Vi stannade i Sta Eugénia för att besöka den lilla vingården Taujana. Det är ett familjeföretag där hela släkten samlas för skörden, och där man kan köpa vin på medhavda plastflaskor för nästan inga euros alls.Nästa anhalt blev den något större men trots det väldigt lilla byn Sencelles. Fika på en uteservering bland gubbarna - snacka om långt från turisterna!

I Sencelles finns också ett litet kloster, där nunnorna har varit väldigt söta mot oss tidigare. Så vi besöker gärna dem när vi är här på ön, och så även den här gången. Det finns mässmusik skriven i klostret och vi frågade om det fanns noter på den som vi kunde få köpa. Nunnan letade en lång stund i sitt skåp och hittade till slut ett nothäfte med ordet Organista ditskrivet med bläckpenna. Men eftersom hon inte visste hur mycket hon borde ta betalt för det, så fick R det som en gåva. Så nu skall vi bara lära oss mallorkinska uttalsregler så blir det till att göra mallorkinsk musik hemma i Hjo!


Vidare upp i bergen... Bergskedjan Tramuntana är oerhört vacker med sina klättrade byar, olivodlingar, mandelträd och serpentinvägar. Vi stannade en liten stund i byn Orient som är så liten att turistbussarna inte kan stanna där, för de får helt enkelt inte plats. Cyklister däremot finns där gott av!Ett par gånger under dagen konstaterade vi att man kan arbeta med andra saker här än hemma i Sverige - som tex att tanka folks bilar på bensinstationen eller att leda skolbarn över övergångsstället när de skall hem och vila under siestan.
4 kommentarer:

Trumpetrille sa...

Ser härligt ut... åka till vingårdar... mmm.

Helena T sa...

Mmmm... :-)

Följ med oss hit någon gång, vetja! Vi visar. :-)

Ricardo sa...

kantorn kör

Trumpetrille sa...

:-)