söndag 2 maj 2010

Magdalena

Första morgonen i Palma, den här gången precis som när vi flyttade hit "på riktigt" för snart 6 år sedan, var alltså en söndag. Det betyder att allt är stängt. Dessutom är det idag Día de la Madre, så då är allt ännu mera stängt.

Trots det så gav vi oss ut på en förmiddagspromenad i hopp om att hitta en god kaffe till R. Vi vet sedan innan att Café Zanzibar i Sta Catalina brukar ha bra frukosterbjudanden och de brukar ha öppet... och så även idag! :-)Efter frukosten fortsatte vi promenaden ner till hamnen, och så mötte vi en tidningsförsäljare. Här går de omkring i trafiken och säljer tidningar när folk stannar vid rödljusen. Livsfarligt, antagligen, men ett charmigt inslag i stadsbilden. Hur som helst, vi vinkade till oss honom och bad att få köpa en tidning.

Det visade sig att tidningen, Ultima Hora, var lite dyrare än vanligt för det ingick en bilaga just idag. Det blir bra, svarade vi. Och så fiskar han upp bilagan och den ser ut så här:Rubriken lyder: Magdalena de Suecia, destrozada por la infidelidad de su prometido. Ni kan nog gissa vad det betyder va?

Vi skrattade och sa att det är "vår" prinsessa och jag tror att vi gjorde hans dag genom att säga att vi var från Sverige. Nu har han något att berätta för barnbarnen.

I övrigt såg hamnen ut som vanligt... och även här pågår vårrustning av båtarna.

4 kommentarer:

sasfoto sa...

Tur att det fixade sig med kaffet...
Ha nu en bra fortsättning på vistelsen! Kram/SA

Helena T sa...

Tack, SA. :-) Kul att du tittade hit! Hörs! /Helena

Karin sa...

Tyckte allt Rickard såg lite pömsig ut på bilden så det var ju tur att ni fick fixat lite riktigt kaffe till pojken :)

Helena T sa...

Jupp. I lägenheten finns bara en lite, rätt så trist, kaffebryggare av svensk modell... och det är inte bra nog åt kantorn. Även om jag inte dricker kaffe så förstår jag honom... :-)