tisdag 11 maj 2010

Kött

För att fira att vi har fått finbesök av den tillträdande kyrkoherden här på ön (och som vi dessutom ser som en väldigt värdefull vän), bestod den största händelsen igår av att laga en god middag i prästlägenheten.

Alltså begav jag mig tillbaka till saluhallen, otra vez, med siktet inställt på en fin köttbit att lägga på grillen. Att köpa kött här är något helt annat än hemma... Charksnubben styckade loss biten jag ville ha direkt från vad som kändes som en hel ko (men det ser ni ju på bilden att det inte var), och skar otroligt omsorgsfullt upp skivor.

Och vad gott det blev! Med sådana råvaror är det inte svårt att vara en bra kock!

Jo, just det ja! Det hände en helt osannolik grej mitt på dagen också... R hörde att det rasslade inne i det lilla badrummet här i lägenheten. När han tittade efter så upptäckte han att någon höll på att banka sig igenom väggen bakom toalettstolen, från lägenheten på andra sidan väggen.Efter en stunds ytterligare bankande och knackande och rasslande, så ringde det på vår dörr (den som man brukar ta för att komma in hit, om man nu inte bankar sig igenom väggen bakom toastolen). Där stod en liten sydamerikansk hantverkare och han undrade lite ursäktande om vi hade fått ett hål i väggen...

Inga kommentarer: