Hur går det då med julstöket i Casa Taubner?
Granen är klädd.
Skinkan är kokt, grillerad, svalnad och inställd i kylen.
Sillen är avsaltad, inlagd och ihopöst med två olika såser.
Tomtarna är utplacerade lite här och där.
Julgardinerna hänger tjusigt i köket.
Lutfisken har legat i blöt i flera dagar, men skall tillagas först imorgon.
Köttbullarna är tillverkade med lite extra omsorg (vill ni ha ett husmorsknep?).
Allt jag skulle göra är gjort. Nu sitter jag i tv-soffan med en kopp hemgjord glögg av årgång 2006 och ett par hembakade pepparkakor framför mig.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Ja, gärna husmorsknep på köttbullar. Hörde talas om ett Ernst-knep: att spritsa ut smeten med en sprits på bakplåtspapper och ugnsbaka köttbullarna. Låter fiffigt och ffa effektivt.
Ok. I smeten hade jag förutom nötfärsen: hackade färska örter (basilika, oregano och timjan), finhackad lök, finhackad vitlök och ett ägg.
Ha en stor gryta med sjudande vatten på spisen. Släpp i köttbullarna när du rullat dem. Fiska upp dem med en hålslev när de flyter upp från botten. Och stek dem som vanligt.
Fördelarna: Köttbullarna blir inte liggande på en skärbräda och blir platta på ena sidan (i vattnet packas de inte heller även om de hamnar uppe på varandra) - de blir alltså rundare vilket gör att de är lättare att få jämnt stekta. De är varma redan när du lägger dem i stekpannan vilket gör att du inte tappar temperatur i pannan.
Lycka till! :-)
Skicka en kommentar